Zdravlje i bilje

Oznaka: Izrasline

Pronađeno: 3

  • Borovnica, kupina i rotkva protiv koksaki virusa / Lekovito bilje 2. Sept. 2008. : 10:52 - [42074]
    Nije lako otkriti koksaki virus, jer se prilikom standardnih biohemijskih ispitivanja njegovo prisustvo ne primećuje, odnosno njegove vrednosti nisu povišene, zbog čega se ukoliko se posumnja u infekciju, radi posebna vrsta testa. Koksaki virus dospeva u telo najčešće preko prljavih ruku ili dodirivanjem kontaminiranih površina na kojima može da opstane i po nekoliko dana. Razlikuju se dve vrste ovog virusa - tip A koji je po dejstvu mnogo jači i tip B, slabiji, ali i potencijalno opasniji, jer često zahvata srčani mišić izazivajući infekciju, koja može da dovede do dugotrajnih i teških zdravstvenih problema.
  • Oslobodite se cista na jajnicima / Zdravlje 17. Dec. 2010. : 15:14 - [13890]
    Prema statistikama, svaka druga žena ima ciste na jajnicima, a uz lečenje koje prepisuje zvanična medicina, preporučuju se čajevi od lekovitih trava.
  • Čuvarkuća i jabukovo sirće uklanjaju bradavice / Lekovito bilje 27. Maj. 2011. : 1:53 - [37811]
    Bradavice su izrasline na površinskom sloju kože, neravne i tvrde na dodir, koje uzrokuju razne vrste virusa. Mogu se preneti direknim ili indirektnim kontaktom, a infekciji su sklone osobe koje imaju problem sa oslabljenim imunitetom.