Zdravlje i bilje
3
Mart

Pokrenite „blokirani želudac“

Želudac ne podnosi stres, alkohol, pušenje, suvišne i teške obroke, slano....zbog toga bi trebalo izbegavati koliko je moguće ne uzimati je, promenuti navike u ishrani, a ukoliko date sebi oduška i prepustite se hedonizmu primenite ove praktične savete koji će rešiti probavn probleme.

Ublažite posledice stresa!

Kad god ste u mogućnosti odvojite to vreme za sebe i provedite ga u prijatnom okruženju, sa svojim najmilijima, ili ti čitajući knjigu, šetnja, pijte čajeve od lavande, bosiljka, valerijane, nane...jer upravo oni imaju umirujuće i opuštajuće dejstvo.

Odmorite želudac!

Ukoliko osetite probavne tegobe, prestanite sa unosom hrane i „odmorite“ želudac, potrudite se da bar iydržite četiri, pet sati bey obroka. Za to vreme pijte čajeve koji umiruju tegobe, a sa daljom hranom gledajte da ne bude „teška“.

Masirajte stomak!

Nežnim kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu, masirajte stomak oko pet minuta. Tako ćete pokrenuti i ubrzati kretanje hrane kroz probavni sistem i olakšati tegobe sa varenjem.

Topli oblozi!

Zagrevanje stomaka flašom napunjenom toplom vodom proveren je lek za ublažavanje želudačnih tegoba. Preporučuje se i čaj od kamilice na sledeći način. Skuvani čaj natopiti na peškir, priviti ga na stomak i držati ga dok se ne ohladi. Ponavljati postupak dok se ne oseti olakšanje.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara