Zdravlje i bilje
4
Jun

Nega kose lekovitim biljem

Kosa je jedan od najsugestivnijih atributa vaše ličnosti. Ali da bi vam bila dragocen ukras, kosu treba negovati na vreme i u zavisnosti od njenih osobina. I pored brižne nege  kosa sa prolećem počne da naglo opada. Većinu nas uhvati panika i zabrinutost. Zato ne treba da brinemo jer prosec rasta i obnavljanja kose traje od samog rođenja, pa kroz čitav život.

Neosporno je da nasledni faktor ima presudni uticaj na budući kvalitet kose. Ali i niz drugih faktora mogu da utiču na rast i kvalitet kose. Razne bolesti, nedostatak vitamina, nesanica, premor pa čak i raspoloženje može da se odrazi na izgled kose, a naravno i česta farbanja kose.

Imamo još i utiucaje spoljnih faktora, kao što su zagađena gradska atmosfera, hladni vetrovi, pregrejane i zagušljive prostorije.

Ako ništa ne preduzmemo, ove promene ostaviće vidne tragove na kosi. Da to toga ne bi došlo evo par recepata za negu kose na bazi bilja.

Ruzmarin, žalfija i majčina dušica - protiv peruti

Perut se ne može izlečiti preko noći, već malo dužim periodom. Međutim, ako budete uporni perut možete izlečiti losionom koji se pravi od bilja. (gore naslov)

Pravljenje losiona

U jedan litar hladne vode,stavite po 20gr ruzmarina, žalfije i majčine dušice. Pošto to ostavite da se topi tri sata u hladnoj vodi, potom je zagrejeta do 80C, procedite kroz čistu gazu i sipajte u hermetički zatvorenu posudu.

Ovaj losion koristite jednom dnevno, i to blagim masiranjem korena kose. Spoj ove tri biljke ima baktericidno dejstvo na milione mikroba koji napadaju kožu glave, izazivajući njeno perutanje.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara