Zdravlje i bilje
4
Jun

Peršun i zelena salata – protiv seboreje

Seboreja je problem, koji kad se pojavi priznaćete ružno izgleda. Ali, ako ipak postoji evo recepta na bazi opet nama prirodnih sastojaka.

U 150 gr. ključale vode stvite kašiku peršuna i desetak listova zelene salate. Ostavite da ključa 15 min. Kada se potpuno ohladi, ovaj losion koristite odmah posle pranja kose, na još vlažnu kosu ostavite da stoji 10-15 min, a zatim dobro isperite.

Divlji kesten - za čvrstinu kose

Svi mi znamo kada je kosa mlitava, ne izgleda lepo i pati od slabog sastava. Tada znamo da je čvrstina ta što fali. Evo jedne recepture koja bi pomogla, probajte.

Oljuštite, istucajte i stavite u jedan litar vode 50gr divljeg kestena i ostavite da ključa 15 min. Zatim procedite kroz gazu ili platno i nanesite losion na još vlažnu kosu odmah posle pranja ne trljajući. Ovaj postupak trba da radite mesec dana. TANIN iz divljeg kestena povratiće čvrstinu vašoj koži.

Dunja - za suvu kosu

Ako, ste osoba koja ima problem sa suvom kosom ovu recepturu primenjujte u toku pet nedelja.

60 grama semena dunje ostavite u litar hladne vode da kisne 48 sati. Tako dobijeni žele procedite kroz fino platno. Posle pranja na još vlažnu kosu, nanesite žele u veličini lešnika na kožu. Posle blage masaže pustite pet minuta da sastojak prodre, pa dobro isperite.

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Ima 1 komentar
Caslav
July 29, 2011 - 21:37
Hvala za clanak u vezi sa seborejom! Interesuje me jedna stvar. Da li se isti princip moze primeniti i na kozu lica?
Unapred zahvalan.

Prikaži/Sakrij Formular komentara