Zdravlje i bilje
17
Maj

Virak i Rusomača

Kod starijih žena nije retka pojava prolapsa materice jer vezivni mišići popuštaju, a dodatni uzroci jesu i težak porođaj, spušten trbuh, te oslabljeno karlično dno.Ispadanje materice postaje sve učestaliji problem, naročito kod starije poulcije žena. Prolaps uzrokuje i insuficijencija karličnog dna, viseći ili pak spušten trbih, mlitavost vezivnog aparata (mišićnog) i aparata za držanje, težak i dugotrajan porođaj...

Simptomi prolapsa

Sve žene koje su rađale pokazuju izvestan stepen spada genitalija. Većina pri tom uopšte ne oseća tegobe dok su mlade. Tek u četrdesetim i pedesetim godinama počinju da se ispoljavaju simptomi kao što su osećaj guranja i pritiska nadole, bolovi, smetnje u funkcionisanju mokraćne bešike...

Lečenje lekovitim biljem

Kako bi se izbeglo hiruško lečenje prolapsa materice, svakako vredi pokušati sa primenom metoda kojima su se služili naši preci. Virak, rusomača i hajdučka trava neke su od lekovitih biljaka koja se upotrebljavaju za lečenje i prevenciju ovog oboljenja.

Virak

Ova biljka se smatra jednim od najboljih lekova za sve ženske bolesti. Upotreba virka u vidu čaja primenjuje se za lečenje poremećaja menstrualnog ciklusa, belog pranja, genitalnih tegoba i tegoba koje prate ženu neposredno pred ulazak u klimakterijum.Pošto sam ja žena u četrdesetim, počela sam da koristim virak, a naša poslovica kaže(bolje je sprečiti, nego lečiti). Lično meni čaj dosta pomaže, a naročito u menstrualnom periodu, jer ublaža stomačne tegobe. Meni koja radim sajt.

Rusomača

Pored virka, za lečenje prolapsa materice koristi se i tinktura rusomače. Ova dragocena biljka ima širok dijapazon lekovitog dejstva. U slučaju ispadanja materice tinktura rusomače poseban efekat ispoljava u kombinaciji sa čajem od virka.

Hajdučka trava

Ova biljka je pravi isceljitelj ženskih bolesti. Posebno se primenjuje za lečenje neredovnih menstruacija, različitih oboljenja materice, ali i tegoba karakterističnih pred ulazak u menopauzu.

Tekst je napisala Sandra Živanović Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara