Zdravlje i bilje
21
Jan

Ožiljci i lečenje!

Preparati na bazi lekovitih trava, daju odlične rezultate samo morate bitistrpljivi i uporni...

Ožiljci su promene nastale na koži ili sluzokoži zarastanjem rana.Oni su rezultat opekotina, rana, posekotina, povreda i raznih drugih kožnih lezija.Važnoje da sa tretiranjem ožiljaka počne što ranije, odmah nakon procesa zarastanja...ne treba čekati da prodju meseci, jer je njihov tretman daleko teži, a uspeh neizvestan. Pravilan tretman bazira se na redovnom nanošenju odredjenih krema, obloga, masti, gelova i drugih preparata. Tome TREBA posvetiti odredjeno vreme svakog dana, jer se neki tretmani koriste i više puta na dan.

Biljna i eterična ulja!

Znamo da eterična ulja pomažu u terapiji ožiljaka, ali treba naglasiti da se eterična ulja uvekmešaju sa baznim uljima (ulje od pšeničnih klica, ulje groždja, bademovo, kokosovo...)a, kao najefikasnija koriste se ulja ruzmarina, lavande, nane i divlje ruže.Za kožu je bezopasan sledeći odnos baznog i eteričnog ulja...1 kašika biljnog i 3 kapi eteričnog uljapo izboru. Mešavinu treba nanositi dva-tri puta dnevno, da deluje minumum pola sata, a zatim ispratimlakomvodom.

Recept

Ulje ruzmarina protiv ožiljaka se koristi u kombinaciji s bademovim uljem ili onim od koštica šipurka. Ova mešavina doprinosi smanjenju ožiljaka i regeneraciji kože, a može da ublažičak i stare ožiljke. Za tretiranje ožiljaka nastalih odakni koristi se mešavina od 5ml susamovog i 2 kapi eteričnog ulja ruzmarina.

Ruzmarin može da se meša sa bilokojom kozmetičkomglinom. Punu kašiku gline pomešati s toplom vodom da se dobije pasta gustine pavlake, dodati 5 kapi ruzmarina, naneti na problematični deo kože, ostaviti da odstoji okopola sata, nakon toga kožu ispratimlakom vodom i naneti neku hidratnu kremu.

Oblog od lekovitih trava!

Pomešati jednake količine kamilice, koprive, hajdučke trave, nevena , troskota, srcopuca i kantariona. Dve kašike mešavine preliti sa 2dl ključale vode i ostaviti da odstoji jedan sat. Nakon toga procediti,natopiti krpu ili gazu priviti na ožiljak i držati dva sata.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara