Zdravlje i bilje
25
Feb

Čili i med za energiju

Važno je znati da se 70 odsto imuniteta stiče u crevima, zahvaljujući 400 bakterijskih grupa koje podstiču zdravlje. Osim toga, zdrava probava jača snagu i pospešuje lepo raspoloženje. Zato Bankhofer preporučuje da svakog dana u jelovnik uvrstite jednu do dve šolje probiotskog jogurta.

Ako vam je brzo potrebna snaga, med je čudesno oružje. Med deluje umirujuće i brzo stvara novu energiju. Jednom dnevno uzimajte kašičicu meda - kaže bečki stručnjak. Ovo, naravno, ne važi za dijabetičare.

Elan ćete dobiti i od masaža eteričnim uljima. Kada ujutru nakon tuširanja utrljate u suva stopala ulje ruzmarina, podstaći ćete cirkulaciju. Ostatak tela namažite uljem kantariona, jer to zglobove i mišiće održava u formi.

Veoma je delotvorna i akupresura. Sedite, zatvorite oči i tačno na koren nosa sa obe strane stavite oba srednja prsta. Blago pritisnite pet sekundi, napravite pauzu i više puta ponovite masažu. Neupadljiva masaža i za dosadne sednice na poslu je sledeća: masirajte prvo palčevima i kažiprstom desne ruke ivicu uveta od gore na dole više puta. Zatim levom rukom ponovite to na levom uvetu. Odmah ćete se osećati ponovo sveže i raspoloženo.

Ovo sigurno uspeva: čili papričicu kotrljajte jezikom i blago je grickajte, a zatim je odmah izvadite iz usta. Ljuta supstanca kapsaicin utiče na oslobađanje hormona sreće endorfina.

Na dlanu

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara