Zdravlje i bilje
30
Dec

Blagodeti pirinčane vode

Svima nam je poznato da Kinezi najviše koriste pirinač u ishrani,ali je I jedna od najčešće konzumiranih namirnica širom Sveta. Ako ste dosad bacali vodu u kojoj ste kuvali pirinač, ne mojte to više raditi , jer pirinčana voda ima čarobne moći.

Blagodeti

Prilikom pripreme stavite više vode, i pritom sebi napravite višestruko koristan napitak , koji se u Kini koristi od davnina, a ima brojne zdravstvene koristi.

Veliki je izvor energije, bogata je ugljenim hidratima, te kao takva deluje na povećanje energije i poboljšava rad mozga. Popijte svako jutro čašu pirinčane vode i zaboravite na vrtoglavicu i osećaj malaksalosti.

Sprečava zatvor, visok nivo vlakana utiče na rad creva, takodje  u želucu stimuliše rad korisnih bakterija u želucu te pomaže pražnjenje creva.

Protiv dehidratacije, poznato je da natrijum zadržava vodu u organizmu, ali da i količina tog elektrolita koja se izbaci kroz pore na koži mora da se nadoknadi. U tom slučaju pirinčana voda je idealan napitak.

Pomoć u slučaju virusne infekcije,sprečava gubitak vode usled groznice i virusa, nadoknadjuje izgubljene nutrijente i ubrzava proces oporavka.

Protiv dijareje,ovaj napitak je koristan protiv proliva kod odraslih, ali i kod beba.

Kako da napravite pirinčanu vodu? U posudu stavite šolju pirinča, 3-4šolje vode i kuvajte, kada se napola skuva procedite vodu, po željidodajte malo soli ili meda i poijte dok je toplo.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara