Zdravlje i bilje
24
Mart

Hidrogen! Sve primene za zdravlje i higijenu!

Upotreba je potpuno bezbedna, jer nije toksičan, a može da Vam pomogne kod čitavog obilja problema sa zdravljem i čistoćom u domu. Upotreba ovog super jedinjenja olakšava poslove u domaćinstvu i ulepšaće Vaš život. Ako ste ga nekad koristili za dezinfekciju rana (vodonik peroksid molekulske veze), sigurno ste primetili kako peni. Suština je da za vreme molekulske reakcije  veze H2O2 popuštaju. S jedne strane nastaje O2, a sa druge strane H2. Pena koja se dobija u toj reakciji su upravo molekuli kiseonika.

Šta je vodonik peroksid?

Vodonik peroksid je nestabilno jedinjenje vodonika i kiseonika. To je tečnost sličnog izgleda kao voda, samo ima jedan atom O više i malo je viskoznija.

Hidrogen peroksid je slaba kiselina i poseduje jaka oksidativna svojstva,zbog kojih ga možemo upotrebljavati za izbeljivanje. Zahvaljujući oksidativnim svojstvima može se koristiti protiv bakterija, virusa, gljivica i izvrstan je za dezinfekciju.

Troprocentni hidrogenperoksid je skriveni lek, koji čisti organizam, jak je antioksidans eliminiše apoksična stanja (bez kiseonika) te tako sprečava umnožavanje ćelija raka. Preporučljiv je u slučaju različitih stanja i bolesti.

Za spoljašnju upotrebu možete ga koristiti kao obloge, mazati na problematičnu kožu, bez obzira šta je u pitanju melanom, psorijaza, protiv gljivica, bradavica, rana, desni, mitesera, bora...

Za upotrebu posavetujte se sa doktorom. Najbolje je posle uzimanja istog, uzetimalo soli, a nakon njegovog uzimanja uneti vitamine najbolja je neprskana jabuka. Takodje je dobar za ispiranje usne duplje, ko ima loš zadah, jer ubija bakterije u ustima i osvežava dah.Pola minuta ispiranja je sasvim dovoljno. Nije ga dobro koristiti previše jer može da ubije i dobre bakterije.Druga prednost je to što hidrogen peroksid za zube čini da postanu belji, ispiranjem ovako zubi postaju belji i imate blistav osmeh.

Možete dezinfikovati i četkice, gde ćete uništiti bakterije koje se nagomilaju.

Samo dejstvo hidrogen peroksida je veliko upotrebljava se i za kosu, uši, lice. Još jednom napomena nikako da se upotrebljava u velikim dozama,količinama... obavezno po savetu doktora.

Stil

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara