Zdravlje i bilje
25
Feb

Mesečeva dijeta

"Mesečeva dijeta" je dobro poznati metod za koji se kaže da vrši detoksifikaciju organizma i podstiče telo na gubitak težine - čak do 3 kg dnevno!

Principi

Ova dijeta sastoji se od posta u trajanju od 24 sata u periodu kada je mlad mesec. Postoji dosta dokaza da i post na pun mesec (takođe u trajanju od 24 sata) daje određene rezultate, ali ni približne kao post za vreme mladog meseca.

Kada započeti mesečevu dijetu?

Dakle, onoga trenutka kada počinje mlad Mesec (Mesec prelazi u novu fazu) - počinje i vaša dijeta. Kada se to tačno dešava pogledajte u tabeli.

Šta je dozvoljeno jesti/piti za vreme mesečeve dijete?

Dozvoljeno je samo konzumiranje tečnosti i to najbolje obične vode ili blagog biljnog čaja (naravno bez šećera). Ukoliko vam je teško da pijete samo vodu i čaj - možete dodati i svež sok od voća ili/i povrća - naravno bez šećera i aditiva... Alkohol i mleko su striktno zabranjeni kao i sva čvrsta hrana. Količina tečnosti koju treba uneti varira od osobe do osobe i kreće se između 3 i 4 litre.

Šta u slučaju jake gladi?

Ukoliko osećate glad - popijte veliku čašu soka od povrća.

Da li je dozvoljena fizička aktivnost za vreme od 24 sata trajanja dijete?

Da, čak je i poželjna. Lagane vežbe i šetnje će pomoći i gubljenju kilograma i bržoj detoksifikaciji.

Kakve rezultate možete da očekujete?

Za 24 sata trebalo bi da izgubite do 3 kg - naravno ako poštujete gorenavedena pravila. Jednodnevni post je takođe odličan način da se telo detoksifikuje i poboljša imunitet.

Dodatne napomene

Pošto izgubite nekoliko kilograma - nastavite da se hranite lakšom hranom i prilagodite životni stil ovoj dijeti. Ako ste "borac" na duge staze - ovo je odličan način da se bez prevelikog truda za nekoliko meseci oslobodite viška kilograma.

Tabela

Mesečevu dijetu možete započeti po podacima datim u donjoj tabeli. Vreme je dato kao Univerzalno vreme (GMT) što znači da za ove naše prostore (Centralno Evropsko vreme) treba dodati 1 sat. Ukoliko ovo čitate recimo u SAD gde se koristi Istočno standardno vreme - oduzmite 5 sati (za zapadno 8 sati). Sve u svemu kao kod bilo kog podešavanja sata u odnosu na Univerzalno vreme. Ako imate bilo kakvih nejasnoća - javite nam se i potrudićemo se da pomognemo.

Mlad mesec u 2009. godini

Kalendarski mesec

dan

sat

minut

Januar

26

7

55

Februar

25

1

35

Mart

26

16

06

April

25

3

23

Maj

24

12

11

Jun

22

19

35

Jul

22

2

35

Avgust

20

10

02

Septembar

18

18

34

Oktobar

18

5

33

Novembar

16

19

14

Decembar

16

12

02

Izvor: stetoskop.info

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara