Zdravlje i bilje
29
Apr

Ublažite posledice hemoterapije i zračenja!

Biljke ni u kom slučaju ne mogu biti zamena za citostatike, ali itekako mogu pomoći posle hemoterapije i zračenja I stati na put nuspojavama koje izazivaju.

Lečenje kancer danas se ne može zamisliti bez upotrebe citostatika. Ti lekovi ne uništavaju samo maligne već i zdrave ćelije. Osim toga takav vid lečenja praćen je mnogim nuspojavama...pa mogu se javiti mučnina, bol u mišičima, povračanje, promena mirisa i ukusa hrane, slab apetit, otežano disanje, upalni proces, promena stolice il i ti dijareja- S obzirom na to da se tokom terapije stvara manji broj eritrocita u koštanoj srži gde može doći do anemije,  a opadanje kose i malaksalost su verni pratioci lečenja citostatika.

Bilje nije zamena za terapiju!

Ali može da ublaži nuspojave terapije.Nažalost čudesni lek za kancer još nije pronadjen...ali sa Googlovanjem možemo naći i pročitati razne recepte, takodje i doktore koji su izlečili veliki broj ljudi.Kada je več došlo do pojave kancera i kada smo pretrpeli taj šok, moramo sebi reći nazad nema, samo napred i daj da vidim šta je to što može da ublaži posledice hemotreapije, i kako organizam da pripremim?

Recept

Pomešajte jednake delove rusomače, hajdučke trave, koprive, kantariona, korena omana, srdačice, rastavića i dvozuba, po jednu kašiku mešavine ubacite u 500ml ključale vode i kuvajte još pet minuta. Procedite posle sat vremena, dodajte tinkturu ruse jednu kašičicu, i pijte 100ml pre obroka.

Pomoć za vreme hemoterapije!

Mnogi doktori predlažu dosta uzimanja čaja od koprive, bokvice, a savetuje se i sok od aloje, zatim aronija, kupinovo vino, kurkumu, soda bikarbonu bez aluminijuma....a ja lično pripremam ovaj recept naravno koristeći i pomenuto.

Moj recept glasi

  • Jedna cvekla , ako je manja može dve
  • Dve – tri šargarepe
  • Jedna jabuka
  • Jedan limun
  • Jedan celer manji

Sve to lepo očistite, operete i zatim isečete u blender, sipate vode izblendirate. Sipate u bokal , držite ma hladnom mestu i količinu koja je napravljena popiti u toku dana.

J a sam nažalost doživela šok kada je posle teške saobraćajne nesreće koju smo preživeli Bogu hvala ja i moja porodica mom mužu konstatovan Hočkinsov linfom.Od tada se naš život promenuo, muža lećim sa datim receptom , sem toga prima i citostatike, Bogu hvala krvna slika je dobra, a i on se oseća dobro.Nikada nisam ni pomislila da moju porodicu može da zadesi takav šok. I zato živite život kakav god da je, ali je Vaš.

Vesna

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara