Zdravlje i bilje
30
Dec

Upala i najbolji lek protiv nje – Troskot

Troskot je lekovita biljka, koja pomaže u lečenju bolesti disajnih I probavnih  organa , podstiće izbacivanje kamena iz bubrega I pospešuje zaceljivanje rana. Nazivaju ga još solomonov pečat, ptičija trava, pasja trava, troskovac… karakteristčan je po modrozelenim listovima, belim I svetloljubičastim cvetovima, raste kao korov uz puteve, oranice, jarke, ali može se videti u dvorištima I vrtovima.

Lekovita svojstva

Najlekoviti deo biljke jesu listovi I mladi vrhovi stabljike, koji se sakupljaju od aprila do novembra. Koren se vadi I suši I poznat je za “ ženske” bolesti , a izuzetno je efikasan u lečenju kardiovaskularnih oboljenja jer stimuliše rad srca, pomaže ulečenju I plućnih bolesti, upale tankog I debelog creva, proširenih vena…Ova biljka ima izuzetnumoćrastvaranja kamena u bubregu, mokraćnim kanalima I žuči.

Pospešuje lečenje hemoroida I zaustavlja unutrašnje krvarenje. U kombinaciji sa drugim lekovitim biljkama fitoterapeuti preporučuju troskot u slučaju disajnih tegoba, a naročito na ublažavanje kašlja, prehlade I bronhitisa. Troskot može da pospeši zaceljivanje rana, a u tom slučaju na to mesto se direktno privija oblog od zgnječene sveže biljke. U istu svrhu koristi se I moren koji je samleven I rastvoren u void.

Lekovito bilje

Prikaži/Sakrij Komentare / Prikaži/Sakrij Formular komentara

Još uvek nema komentara

Prikaži/Sakrij Formular komentara